Design och kommunikation i anställningar

Media, reklam, hotell, konferens, event, resor, kommunalt och nu senast i textilbranschen.


Klässbols Linneväveri

Webb Content Manager / digital design, art direction, kommunikation och marknadsföring / e-handelsansvarig.

Klässbols är kungliga hovleverantörer och leverantörer av Nobelfestens dukar och servetter. Här arbetar jag sen några år tillbaka men jag designade webbplatsen 2015 i eget företag. Jag ansvarar för företagets digitala kommunikation och e-handel. Jag skapar anpassat och mätbart content till bland annat webbplats och sociala medier där slutmålet är att öka konverteringar och försäljning, men även att få folk att prata gott om företaget. Förser media, butiker och samarbetspartner i Sverige och utomlands med marknadsmaterial.
Nyfiken på att veta mer hur jag arbetar med digital kommunikation och e-handel? Läs här.


Best Western Gustaf Fröding hotell och konferens

Marknadschef / marknadsföring / art direction / design

Marknadsföring, design och kommunikation. Skapa nya koncept och designa marknadsmaterialet. Tog fram en ny logotype, grafisk profil samt byggde en bild- och reklamfilmsbank. Annonsera och skap content för sociala medier och egen webb, Best Westerns plattformar och reseförmedlare. Formge företagstidning, delaktig i varumärkesarbete. Ta fram nya aktiviteter i marknadsmixen, och utveckling av hotellens verksamheter inom hotel, event och konferens. Även marknadschef för Örebro Eurostop hotell under ett år. Läs om det nedan.

+ Best Western Eurostop Örebro

Marknadschef / marknadsföring / art direction / design

Under tiden på Gustaf Fröding förvärvade företaget Eurostop Örebro och vi gjorde om det till Best Western Eurostop Hotell & konferens. Jag arbetade därmed även med denna anläggnings marknadsföring och kommunikation. Precis som Fröding fick Eurostop en egen företagstidning som finns här.


Reisegiganten AS

Art Director / digital och grafisk design

Reisegiganten i Oslo Reisegiganten AS var under några år ett av de framgångsrikaste företagen i Norge. Köpa du en resa online i Norden var det stor risk att vi sålde och hanterade den. Här arbetade jag med allt från kampanjer i storformat på bussar och stortavlor till annonsering i dags- och kvällstidningnar i Sverige, Norge och Danmark. Landningssidor, ikoner och annonser för charterresor, paketresor, reguljärflyg och kryssningar för online-resebyråerna sistaminuten, restplass, solfaktor, solfaktorexotisk, alltomresor, bussinesclass för att nämna några.


Newz / HM media

Grafisk formgivare

I början av 2000-talet arbetade jag på HM Media med tidning- och annonsformgivning av nöjestidningen Newz. Delaktig i modereportage och släppfester, produktion- och reklambyråverksamhet i bolagets andra verksamheter.


Hammarö kommun

Arbetsledare av mediagrupp för ferieungdommar

I ett projekt under några månader 2017 lärde och handledde jag ungdomar att göra onlinemagasin om livet på Hammarö/Skoghall. Vi arbetade med redaktionella guidelines, källkritik, fototeknik, layout, journalistik och mycket mer. De skapade sedan magasin som vi lade ut på Hammarö Kommuns webbplats. Ungdomarna hade även hand om kommunens Instagramkonto.