Design och identitet i egna företag

Design och kommunikation genomsyrar våran vardag. Jag har haft lyckan att hjälpa företag och föreningar att ta fram identitet och kommunikativa plattformar att stå på.

Kreatörerna och frilans

I dag ägnar jag mig mestadels åt min anställning men det blir emellanåt en och annan bok, logotype eller fotografering. För några år sedan drev jag och min numera fru Louise det gemensamma företaget Kreatörerna. Vi erbjöd profilering av företag via journalistik och design. Skapade content, digital marknadsföring, CSR-artiklar, böcker, seo-optimerade responsiva webbplatser, företagstidningar, logotyper och grafiska profiler, illustrationer, foto och film. Vi gav även ut magasinet Magasinet Tryck och var delaktiga i en tankesmedja och aktiva medlemmar i Svensk Form Värmland.

PJ BUS SAFETY – markskydd för bussar som förhindrar överkörningsolyckor.
Arbete: Identitet – namn, logotype, grafisk profil, webbplats, information- och PR material, reklamfilm och foto.

KLÄSSBOLS LINNEVÄVERI
Arbete: Ny webbplats, webbutik och livsstilsbilder. Jag anställdes på Klässbols några år senare (se arbeten i anställningar). Webbprogramering av Damir Calusic

WESTRA WERMLANDS SPARBANK
Arbete: Lekfull karta som binder samman Westra Wermlands Sparbanks samtliga kontor. Kartan kan dela upp kontoren och användas separat.
MedIllustratör Erik Axelsson

SCANDIC CITY KARLSTAD / LEGENDS
Arbete: Identitet och marknadsmaterial. “Mat hela dagen” – ett koncept för restaurang och bar alla dagar i veckan. Utformning av reklammaterial för relaxen, konferens, öppet hus, julbord, After Work, annonser, affischer, menyer, flyers och digitalt material för sociala medier och hemsida.

MARIE LO – MAKE UP AND CARE
Arbete: Grafisk identitet – logotype och profil. Webbplats. Marknadsmaterial.
Foto Per Olsson, programmering Damir Calusic.

Arbete:
Logotype, grafisk profil och webbplats åt Trähusfabriken.
Logotype åt Vattentornet i Säffle.
Foto för Wermland Opera.

Logotype och marknadsmaterial Ateljé Malmtorget.
Logotype åt Fieldsports.
Logotype och webbplats åt TRAFAB.


Reactor aktivitesbyrå

Jag var en av fyra som startade och drev Reactor aktivitetsbyrå och Tryck – Värmlands Nöjestidning i början av 2000-talet (läs mer om Tryck här. Det hela startade med en idé om en nöjestidning, en ide om en gatufest för krogar i Karlstad och en förfrågan från bandylaget Boltic. Det hela växte väldigt fort och vi blev snabbt en liten reklam- och eventbyrå som även gav ut en gratistidning.

Bandyklubbens Boltic-Götas identitet behövdes förnyas och kampanjen “Hårdast” lyckades öka publiksnittet med 600 personer per match den säsongen. “Hårdast” gav ringar på vattnet och andra idrottsföreningar vi hjälpte efter det var SM i Strongman, Arvika Fotboll, Carlstad United för att nämna några.

Andra logotyper / grafiska identiteter jag formgav åt Koriander, Maché, Honeycut, Ilanda karosseri & lack, Glana Ankan, Scandic City Karlstad, Nöjesfabriken, Drott bar, Score, Segerstadsbys Gårdsbutik, Pace, Jäst, Special Me.

Några affischer, annonser och övrigt marknadsmaterial.

JESPER LÖFVENBORG – WERMALNDS MUSEUM
Art in Progress – foto och form, affischer och storformat i samband med Jespers utställninga
r.