Tryck x 2 – nostalgitrippen

Efter några år som anställd på Karlstads då enda nöjestidning NEWZ föddes en tanke om en ny nöjestidning i helt nytt format. Det banade vägen för en mångårig lång relation till egna tidningsutgivning och företagande.

Tryck – Värmlands nöjestidning 2002-2012

Vi var ett glatt gäng på fyra som som startade tidningen Tryck och företaget – Reactor Aktivitesbyrå 2002 i Karlstad. Vårt syfte var att skapa något nytt och att fylla de media-hål som främst nöjes och kulturarrangörerna ansåg sig ha. Helst av allt ville vi ha ha så kul som möjligt, så en nöjestidningar var det enda tänkbara.

Parallellt med månadstidningen arrangerade vi tillsammans med krogarna i Karlstad en Gatufest, vid namn Gatufesten. Dessa två arbeten var de första vi hade på att-göra-listan. Tiden gick och efter två år expanderade vi Tryck ut i hela Värmland och inom kort var Tryck under en tio-årsperiod den största nöjestidningen i Värmland med 25.000 ex i månaden. Jag gav tidningen ett ansikte och formgav numren, genomförde modereportage, skrev musikartiklar och recensioner, formgav annonser och bilagor. Utanför kontoret arrangerade vi releasefester, musiktävlingar, modevisningar och kundträffar. Sista numret gav vi ut december 2012. Då var vi uppe i 110 nummer.

Magasainet Tryck
Tryck 2.0

Tryck visade sig ha fler liv än ett. Så en tidning blev ett magasin, och en ny redaktion, ny inrikting och delvis nya ägare. Jag som arbetade i Oslo vid tidpunkten spenderade mycket tid på pendlartåget och beslutade mig för att tacka ja till att försöka ge Tryck ett nytt ansikte och formge de första numren. Några månader senare var det jag och numera fru som och drev vidare det nya “Magasinet Tryck” – med fokus på samhälle, kultur och näringsliv. Magasinet såg sitt ljus hösten 2013.


Efter drygt ett år lade vi ner magasinet för att fokusera på andra uppdrag i vårt företag Kreatörerna. Magasin och tidningssagan som länge inte verkade ha något slut för min egen del drog ändå till sist sina sista suckar.